RSS

You are here

Михајловићева на Дану општине Димитровград: Живело српско-бугарско пријатељство, живела Србија!

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Димитровград, поводом обележавања Дана општине, и том приликом је на обновљеном Тргу Зорана Ђинђића великом броју окупљених грађана поручила да могу да буду поносни на своју општину и обновљени трг посвећен једном од визионара Србије, као и да ће ускоро бити завршен ауто-пут на источном краку Коридора 10.

 

“Обилазим Србију од истока до запада, од севера до југа, и виђам лепе и мање лепе ствари и могу да вам кажем да треба да будете поносни на овај обновљени трг. Димитровград је место где се највише и најбоље види снага ауто-пута који градимо и који је већ спојио вашу општину са остатком Србије, али и са Бугарском, у којој живе ваше фамилије и пријатељи“, истакла је Михајловићева.

 

Она је поручила грађанима да је на путу до Димитровграда обишла преостале радове на источном краку Коридода 10, који ће бити завршени до новембра.

 

“Тако да ћете ускоро и сами моћи да идете комплетним ауто-путем од Динитрограда до Ниша. Желим вам срећан дан општине. Живео Димитровград, живело српско-бугарско пријатељство, живела Србија!”, поручила је Михајловићева.

 

У знак добродошлице и у част потпредседнице Владе, на обновљеном Тргу Зорана Ђинђића пред великим бројем грађана приређен је пригодан културно-уметнички програм игара и песама из овог краја.

 

Председник општине Димитровград Владица Димитров пожелео је добродошлицу потпредседници Михајловић, у нади да ће таквих посета бити још у будућности.

 

“Имамо одличну сарадњу са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и то је за нас веома важно јер је у сврху развоја општине и у најбољем интересу наших грађана. Срећан нам празник!”, рекао је он.