RSS

You are here

Михајловићева: Нема толеранције брзине када су животи људи у питању

„Безбедност у саобраћају је на првом месту и када су у питању животи људи никакве толеранције у брзини вожње нису прихватљиве“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи, подсетила да је Влада Србије изменила законе и дозволила да се максимална брзина са 120 повећа на 130 километара на сат, узимајући у обзир чињеницу да се Коридор 10 завршавао.

 

„Иако разумем људе да желе да возе већом брзином, када виде какве ауто-путеве имамо, Министарство унутрашњих послова је то које процењује колико, где и како може да се вози. Ако МУП каже да може да се вози брже од 130 км на сат, ја сам за то да се промени закон, зна се шта је закон, да се поштује или да се мења, али да полиција толерише брзину, то није прихватљиво“, рекла је она.

 

Михајловићева је овом приликом упутила позив свима да поштују прописе и указала на то да Србија бележи мањи број страдалих и погинулих у односу на пре четири године, и то за 40 одсто.