RSS

You are here

Михајловићева: Ниједно градилиште неће стати због избора

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас у Крушевцу да нема разлога да било који инфраструктурни пројекат у земљи стане због кампање и предстојећих избора.

 

“Било је неколико избора у претходних седам година, па то није зауставило реализацију пројеката, а изградили смо толико нових ауто-путева. Сви пројекти одвијају се по плану и у друмском, железничком, водном и ваздушном саобраћају”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара после потписивања о заједничком управљању комуналним отпадом у Крушевцу.

 

Она је подсетила да је од 2014. године, кад смо имали само једно инфраструктурно чвориште, а то је Београд, Србија дошла до тога да данас имамо неколико таквих чворишта.

 

“Ниш је постао саобраћајно чвориште завршетком комплетног Коридора 10 и развојем нишког аеродрома, до Чачка данас имамо ауто-пут, а у близини и аеродром. Крушевац такође постаје једно од таквих чворишта, јер у близини има два аеродрома, а за две године ће бити спојен ауто-путем са Коридором 10 јер се гради Моравски коридор. То је суштина улагања у инфраструктуру, да повежемо све видове саобраћаја до свих најважнијих градова у Србији, а то је важно због људи који у њима живе, да би остали у својим местима и имали добар живот”, навела је она.