RSS

You are here

Михајловићева: Нисмо против дигиталних апликација, али да раде у складу са Законом о превозу путника

„Влада Србије жели да створи услове таксистима, којих само у Београду има 6.500, да обављају свој посао, а да грађани имају најбољу могућу услугу. Нелојална конкуренција јесте проблем и то заједно са њима решавамо“, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а.

 

Она је додала да Министарство које води већ годину дана заједно са представницима такси удружења ради на измени Закона о превозу путника у друмском саобраћају, те да је циљ да се створе услови да сви имају једнаке могућности на тржишту.

 

„Нико није против дигиталних апликација, и ја сам за то, ми смо модерна држава, али је важно да буду регистровани и имају исте услове као такси делатници. Грађанин Београда има иста права као грађанин Њујорка. Није спорна сама апликација ако је регистрована по Закону о превозу путника. Јер, не можете да се региструјете по Закону о туризму а да обављате такси превоз. То су ствари које хоћемо да решимо“, рекла је Михајловићева.