RSS

You are here

Михајловићева о ауто-путу Београд-Сарајево: Отворили смо нову страницу историје Срба и Бошњака

“Изградња ауто-пута од Београда до Сарајева важна је како за Србију, тако и за регион. Отворили смо нову страницу историје Срба и Бошњака. Пре двадесетак година водили смо ратове, а данас почињемо да градимо ауто-пут који треба да нас споји и не само помири, већ да нам свима омогући бољи живот. Чини ми се да нисмо свесни колико је то важно и колики је историјски значај почетка радова“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Упитана да прокоментарише почетак радова на изградњи ауто-пута од Сремске Раче до Београда, који је свечано обележен у уторак у просуству председника Србије и Турске, Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана, и чланова Председништва Босне и Херцеговине, Михајловићева је рекла да суштина нису нестабилност и ратови, већ да се живи боље, са које год стране реке да живимо.

 

„Суштина је у томе да боље живимо и имамо виши животни стандард, са које год стране реке живели. И зато захвалност и турском и председнику Вучићу, и члановима Председништва БиХ, јер је то порука коју шаљемо – овде смо да живимо боље, а не да гледамо ко је које вере и националности“, рекла је Михајловићева.