RSS

You are here

Михајловићева о протесту таксиста: Због блокада трпе грађани, сви превозници морају да поштују закон

 „Ниједан протест и блокада града нису добри за наше грађане, јер угрожавају њихова права и они због тога трпе. Нису грађани криви због онога што таксисти траже, нити је то решење проблема“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, на питање новинара, истакла да је радна група дефинисала измене и допуне Закона о превозу путника у друмском саобраћају, да су тај предлог усвојили Влада и парламент, а потом потписао и председник Републике.

 

„Закон јасно прописује ко може да превози путнике и које услове мора да испуни. Закон мора да се спроводи и за његово спровођење није задужено Министарство саобраћаја, већ локалне самоуправе, полиција и комунална полиција. Као ресорна министарка још једном апелујем на инвеститоре, акционаре, финансијске партнере и све привредне организације које подржавају компаније које превозе путнике супротно Закону о друмском саобраћају, да уреде пословања ових фирми и да раде по закону. Нема другог решења осим поштовања важећег закона“, рекла је она.