RSS

You are here

Михајловићева о реформи путног сектора: Желимо ефикасне и профитабилне „Путеве Србије“

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, председавала је данас седницом Радне групе за управљање процесом реформи путног сектора у Републици Србији, на којој су разматрани даљи кораци у спровођењу ове реформе.

 

Михајловићева је рекла да је данас усвојен извештај консултанта за реформу са смерницама, а да ће за спровођење реформе бити формирана посебна радна група на нивоу Владе, којом ће она председавати.

 

“Поред реформе железнице која је у току, веома је важно да имамо ефикасна предузећа и у путној привреди, пре свега “Путеве Србије”, као управљача државним путевима. Кроз спровођење ове реформе желимо да повећамо укупна улагања у одржавање, да имамо бољу путну мрежу, а да “Путеви Србије” послују ефикасније него данас”, рекла је Михајловићева.

 

На састанку је речено да је реформа већ започела тиме што је после више деценија расписан тендер за зимско одржавање и започето снимање стања комплетне путне мреже, а да ће велике промене произаћи из спровођења модела одржавања путева према учинку.

 

Састанку су присуствовали представници ЈП “Путеви Србије”, “Коридора Србије“, као и Светске банке.