RSS

You are here

Михајловићева обишла градилиште у Земуну: Градимо станове за полицајце који чувају Србију

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са в. д. директора Грађевинске дирекције Србије Мирком Петровићем радове на изградњи станова за припаднике служби безбедности у Земуну.

 

Михајловићева је подсетила да су радови у Београду започели у марту ове године и да се гради 1.000 станова за полицајце и војнике.

 

“Нисам случајно данас на градилишту у Београду. Не само да је ово важан пројекат, ово је важно за све оне људе који сваког дана чувају Србију и свакодневно се боре са моткама, ножевима и нападима хулигана. Држава мисли на своје полицајце и војнике”, поручила је она.

 

Михајловићева је рекла да уз све проблеме које Србија као и све државе у свету у овом тренутку имају, грађевинарство ради.

 

“Није лако никоме, ниједном извођачу. Али сва наша градилишта раде и више од 5.500 људи ради на њима. Верујем да ћемо успети да сачувамо здравље људи, а са друге стране да ће нам грађевинарство помоћи да сачувамо економију јер је на то једнако велики удар као и на здравље људи”, изјавила је она.

 

Мирко Петровић изјавио је да ће прва фаза бити завршена до краја 2021. године, друга у марту и трећа у мају 2022.

 

“Станова има свих структура. Појавила се потреба и интересовање за већим становима и у складу са тим ћемо и у наредним фазама градити”, рекао је он.

 

Далибор Чучак, технички директор компаније “Самекс група”, извођача радова, рекао је да је укупна бруто површина близу 20.000 квадрата, те да су у насељу предвиђени паркинг простори, игралишта за децу и други садржаји.