RSS

You are here

Михајловићева обишла Коридор 11: Поносна сам на резултате Министарства, добро дошли на нови ауто-пут

“За два дана отварамо деоницу Коридора 11 од Обреновца до Љига, односно даље до Чачка, у дужини од 103 км. Срећна сам, јер резултатима Министарства и свих наших партнера, компанија и радника, Влада Србије и сви грађани могу да буду поносни, направили смо модеран ауто-пут, по свим европским и светским стандардима”, изјавила је данас потпредсеница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобрацаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, приликом обиласка ове деонице. 

 

Михајловићева је обишла трасу и одржала састанак да извођацима радова на деоници од Обреновца до Љига, како би се још једном уверила да је све спремно за свечано отварање ауто-пута у недељу. 

 

“Коридор 11 значајан је за грађане Србије, пре свега због безбедности, јер заобилазимо Ибарску магистралу, али и због повезивања наших градова. Свакако, овај ауто-пут важан је и у међународном смислу, јер је Србија транзитна земља. Настављамо градњу деонице Прељина-Пожега и даље ка Црној Гори и БиХ, док на северној страни имамо правац ка Румунији”, рекла је она. 

 

Потпредседница Владе подсетила је да ће половином децембра бити завршена и деоница од Сурчина до Обреновца у дужини од 17,6 км, док ће у марту следеће године започети изградња од Новог Београда до Сурчина. 

 

“У недељу ћемо потписати уговор са кинеским партнерима за ову деоницу. Вредност радова износиће 70,5 милиона евра и радови ће трајати годину и осам месеци. Сјајна година за Србију, завршавамо одређене коридоре и започињемо изградњу нових ауто-путева”, закључила је она.