RSS

You are here

Михајловићева обишла радове на ауто-путу код Ниша: Годишње издвајамо 160 милиона евра за одржавање путева

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком радове на рехабилитацији ауто-пута на деоници Ниш-Мерошина, и том приликом рекла да се годишње издваја више од 160 милиона евра за одржавање и рехабилитацију путева у Србији. 

 

Михајловићева је рекла да је за ову годину планирана рехабилитација 191 км ауто-пута и да је до сада завршено 140 км. 

 

“Саобраћај јесте смањен, као и приходи „Путева Србије“, али ми морамо да водимо рачуна о својим путевима и да се спремамо за све наредне године. Нема дела Србије у ком се не ради. Раде се и велики пројекти, сва градилишта су отворена и то је важно за наш привредни раст”, рекла је она. 

 

Михајловићева је подсетила и да су резултати у грађевинарству у другом кварталу ове године одлични, те да бележимо за 10 одсто више запослених у односу на исти период прошле године, и то највише у железничким и путарским пројектима, 14 одсто. 

 

Обиласку радова присуствовала је и начелница Нишког округа Драгана Сотировска, која је рекла да нема лепше поруке него када нам држава показује да смо сви јако важни, и да без обзира на то у ком делу Србије живимо, помоћ је ту. 

 

“Ова рехабилитација ауто-пута је важна јер води даље ка југу, а поспешиће и туризам у овом крају. Радујемо се такође градњи ауто-пута од Ниша до Мердара, јер је то значајно за даљи развој свих градова и општина у овом делу Србије”, рекла је она. 

 

Зоран Дробњак изјавио је да се тренутно рехабилитује деоница дуга 5,6 км и да ће радови бити готови за десетак дана. 

 

“Такође, радимо и деоницу од Ражња до Алексинца дугу 23 км. Из кредита ЕБРД потом ћемо почети да радимо и десну страну”, рекао је он.