RSS

You are here

Михајловићева обишла радове на Остружничком мосту: Победа струке и доказ колико можемо

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи моста преко реке Саве код Остружнице, где је присуствовала постављању последњих делова конструкције моста. 


Она је овом приликом истакла да ако Београд треба да добије нешто, то је онда обилазница, јер ће она саобраћај учинити безбеднијим, а тешке камионе и транзит изместити из центра града. 


“Грађани Србије могу да буду поносни јер и овај пројекат је доказ шта све струка може да изведе. Важно је и да наши инжењери и радници раде у складу са свим светским решењима и технологијама”, рекла је Михајловићева. 


Потпредседница Владе додала је и да ћемо завршетком радова добити нових 27 км ауто-пута, те да нас чека изградња треће деонице од Остружнице до Бубањ потока. 

 

Дубравка Негре, директорка канцеларије Европске инвестиционе банке, истакла је да је пројекат изградње моста преко Саве потврда да се иновационе технологије примењују и у овом делу Европе. 

 

“Драго ми је да ЕИБ сарађује са Министарством на великим инфраструктурним пројектима, вредним 1,8 милијарди евра. Наши инжењери прате реализацију свих пројеката, знање и искуство остаће у Србији. Очекујемо милионе нових возила у транзитном и путном саобраћају, јер ово је паневропски коридор”, рекла је Негре. 

 

Славољуб Тубић, помоћник директора “Путева Србије”, рекао је да се мост гради по потпуно новој технологији и да је по оценама надзора све до сада изведено у изванредном квалитету. 

 

Игор Ђурђевић, директор пројекта, истакао је да се ради о врло спрецифичној и захтевној технологији градње, несвакидашњој за наше просторе. 

 

“Велики део радова је завршен, горово је 1,3 км бетонских конструкција. Чека нас још 200 м у зони пловног пута и то ће бити завршено наредних месеци”, изјавио је он.