RSS

You are here

Михајловићева: Очекујемо да 52 милиона возила прође кроз Србију

„Први саобраћајни знаци за вожњу дозвољеном брзином до 130 км/ч постављени су на ауто-путевима од Батроваца и Хоргоша ка Београду, као и од Београда ка Нишу, а до недеље ће бити завршено постављање саобраћајне сигнализације на осталим деоницама Коридора 10 и на Коридору 11, деоница од Љига до Прељине“, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а, рекла да су ауто-путеви у Србији уређени по највишим стандардима, поручивши возачима да безбедно возе.

„Имамо квалитетан пут, изграђена одморишта, електропуњаче за возила, створили смо све услове за безбедну и квалитетну вожњу“, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе истакла је да ће до краја године кроз Србију проћи 52 милиона возила, што је огромно повећање у односу на 2014. када смо на ауто-путевима имали 34 милиона возила.

„Разлог за то је готово завршен Коридор 10, у претходне две године пустили смо у саобраћај 200 км новог ауто-пута. Логично је да се саобраћај слива кроз Србију, с обзиром на то да имамо најбољи положај у региону. То за нас даље значи и нове фабрике, ресторане, бензинске пумпе и радње крај ауто-пута, као и веће приходе од наплате путарина, што нам користи за квалитетније одржавање путева“, рекла је она.