RSS

You are here

Михајловићева: Од данас у Србији више од 3.500 међуградских линија, почели смо да се враћамо у живот

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас саобраћајно предузеће “Ласта” поводом поновног успостављања међуградског аутобуског и железничког саобраћаја.

 

Она је, заједно са генералним директором „Ласте“ Владаном Секулићем, обишла аутобуску флоту овог предузећа, која је спремна да прими путнике у међуградском саобраћају.

 

“Од данас поново је отворено више од 3.500 међуградских линија, око 3.500 аутобуса и 73 воза почињу да саобраћају на територији целе Србије. Корак по корак, враћамо се у живот, у нормално стање, уз све мере безбедности, јер здравље свих нас је на првом месту. Заштитна опрема је обавезна, као и физичко дистанцирање у возилу”, изјавила је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе рекла је да је у време епидемије друмски саобраћај показао да је достојан и важан део за функционисање државе.

 

“И зато сам данас у „Ласти“, да захвалим возачима и свим запосленима ове компаније јер су све време ове кризе превозили медицинско особље, људе на дијализу, као и наше грађане који су слетели из других земаља. Важно је да се полако враћамо нормалном животу, правила постоје како бисмо сачували и себе и друге. Без маски и рукавица нема уласка у аутобусе и возове, људи ће бити ту да помогну грађанима”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да је Србија спремна и данас за успостављање авио-саобраћаја, да су наши аеродроми спремни, као ик „Ер Србија“, али да ће то зависити од договора са европским земљама, јер нигде у Европи још нема редовних авио-линија.

 

Директор „Ласте“ Владан Секулић рекао је да је ово предузеће спремно са својих 650 возила за путнички саобраћај.

 

“У претходна два месеца успели смо да одржимо ниво саобраћаја, превозећи раднике. Успели смо и да сачувамо здравље возача и осталих запослених. Спремно дочекујемо путнички саобраћај, при куповини карте делићемо и маске путницима и превозити их до жељених дестинација”, рекао је он.