RSS

You are here

Михајловићева: Одржавање путева на почетку сезоне, а не као пре у августу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на рехабилитацији деонице ауто-пута Београд-Ниш, између Појата и Ражња.

 

Михајловићева је том приликом рекла да је ово први пут да су радови на одржавању путева кренули на почетку грађевинске сезоне и да нема разлога да се са тим почиње у јулу и августу, тј. у јеку летње сезоне.

 

“Тренутно се ради рехабилитација ауто-пута на три места, важно је да  припремимо све за саобраћај којег ће, верујемо, бити више, у наредним месецима. На данашњи дан 4.200 радника ангажовано је на највећим инфраструктурним пројектима у Србији”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала и да је у марту и априлу ове године на ауто-путевима забележено 4,8 милиона аутомобила, што је за четири милиона мање него прошле године у исто време.

 

“Бележимо пад обима саобраћаја од 60 одсто, а процене су да ће пад прихода износити око 30 милиона евра. Штете у друмском саобраћају постоје, до краја године оне ће бити око пола милијарде евра. С друге стране, ми смо опредељени да не смањујемо новац за одржавање путева нити ће било шта трпети у изградњи нових и рехабилитацији постојеће путне мреже”, рекла је она.

 

Зоран Дробњак, директор ЈП “Путеви Србије”, рекао је да ће се ове године радити рехабилитација око 200 км ауто-путева у вредности од око пет милијарди динара.

 

“Захваљујући Влади Србије и Министарству саобраћаја, добили смо средства за одржавање и рехабилитацију деоница ауто-пута. Радиће се код Суботице, око Ниша и Дољевца, Мерошине. На овој деоници радимо рехабилитацију у дужини од 13 км и вредности око 350 милиона динара, биће готова крајем маја. Више од 25 година није се радило на томе”, рекао је он.