RSS

You are here

Михајловићева: Опасност није прошла, верујем у грађане и одговорно понашање

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, најавила је данас у Теми јутра на ТВ Прва да се од понедељка, 4. Маја, отвара међуградски аутобуски и железнички путнички саобраћај, као и да од 8. маја креће градски саобраћај у Београду и Нишу.

 

Михајловићева је истакла да се мере у Србији постепено релаксирају, те да ће у саобраћају бити обавезно поштовање свих мера безбедности.

 

„Мере безбедности зарад очувања нашег и здравља других људи су најважније и неће моћи да се уђе у аутобус или воз без маске и рукавица. Аутобуски саобраћај креће у пуном капацитету, док су процене да је за железнички саобраћај у овом тренутку довољно 30 одсто возова“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе апеловала је још једном на грађане и грађанке да покажу личну одговорност и понашају се у складу са епидемијом која још није готова.

 

„Важно је да знамо да још увек нисмо победили корону, да опасност још увек постоји, све док не добијемо вакцину. Морамо да научимо да живимо са вирусом, да се понашамо одговорно и на тај начин сачувамо и себе и друге. Верујем у наше грађане, доста тога смо прошли у ова два месеца и све је до нас – ако будемо поштовали мере и смањимо број оболелих, неће бити нових карантина“, рекла је она.