RSS

You are here

Михајловићева осудила нападе на Роме у Лесковцу

 

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња, проф. др Зорана Михајловић, осудила је нападе на становнике ромских насеља у Лесковцу и поручила да је свако насиље недопустиво, посебно ако је мотивисано мржњом према припадницима мањинских група.

 

“Роми су кроз историју делили и добро и зло са Србима и другим народима на овим просторима и Србија је њихова кућа. Као њени грађани, најмање на шта имају право јесте да се осећају сигурно и да имају све услове да живе, раде и напредују”, рекла је Михајловићева поводом напада хулигана на становнике ромских насеља Подворце, Сат Махала и Славко Златановић у Лесковцу.

 

“Влада Србије улаже огромне напоре да побољша услове становања Рома, да им омогући да се лече, образују и запошљавају под једнаким условима као и сви други грађани. Али, грађани пре свега морају да се осећају сигурно и безбедно у граду у којем живе и зато позивам надлежне органе да што пре открију починиоце и предузму све потребне мере да се насиље не понови”, каже Михајловићева.