RSS

You are here

Михајловићева: Подршка Србије Белгији за избор у Савет Међународне поморске организације

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са амбасадором Краљевине Белгије у Србији Коеном Адамом, са којим је разговарала о могућностима сарадње две земље на пољу инфраструктуре и саобраћаја. 

 

На састанку је било речи и о кандидатури Краљевине Белгије за реизбор у Савету Међународне поморске организације. 

 

“Србија снажно подржава кандидатуру Белгије, то смо учинили и 2017. године и верујемо да можете допринети реализацији циљева ове организације, пре свега одрживом развоју поморства, економском развоју, заштити животне средине и безбедном саобраћају”, рекла је Михајловићева. 

 

Потпредседница Владе истакла је и да је Србија посвећена унапређењу водног саобраћаја у који се деценијама раније није улагало, те упознала амбасадора са новим инвестиционим циклусом и инфраструктурним пројектима које Србија покреће ове године. 

 

Амбасадор Адам изразио је захвалност због подршке коју Србија пружа Белгији у кандидатуру за Савет и истакао заинтересованост белгијских компанија за инфраструктурне пројекте у Србији. 

 

“Водите министартсво са огромним портфолиом, за похвалу је све што сте до сада реализовали. Заинтересовани смо за нове пројекте које покрећете”, рекао је он.