RSS

You are here

Михајловићева: Подршка Владе изградњи београдског метроа

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас конститутивну седницу радне групе за реализацију пројекта изградње београдског метроа. На седници, којој су присуствовали и министар финансија Синиша Мали и помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић, дефинисани су циљеви рада и разматрани плански и правни оквир за реализацију изградње метроа.

 

Михајловићева је истакла да је изградња београдског метроа важна не само за град, већ и целу земљу, те да је радна група ту да пружи подршку праћењу изградње метроа, као и да одреди и прати динамику реализације.

 

На конститутивној седници договорено је и да се на следећем састанку, који ће се одржати наредне недеље, представи студија оправданости са генералним пројектом коју је израдила француска компанија „Ежис“.

 

Подсећамо, потпредседница Владе Србије потписала је са кинеском компанијом “Пауер Чајна”  Меморандум о сарадњи у вези са реализацијом пројекта “Београдски метро” у оквиру Другог самита „Појас и пут“ који је одржан у априлу ове године у Кини.

 

Конститутивној седници Радне групе за праћење реализације пројекта „Изградња београдског метроа“ присуствовали су и представници градске управе, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ”Инфраструктура железнице Србије”, у својству чланова Радне групе.