RSS

You are here

Михајловићева: Поправићемо све, нико неће остати без крова над главом

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да ће држава поправити сву штету насталу због поплава у неколико градова у Србији и да нико неће остати без крова над главом.

 

Она је, гостујући у „Теми јутра“ на ТВ Прва, рекла да је тренутно саобраћај обустављен на око 250 км, док је 180 км путева проходно.

 

„Када се ситуација смири и временски услови стабилизују, изградићемо и порушена три моста, поправићемо путеве и грађанима који су остали без домова изградићемо куће. Нико неће остати без крова над главом, људи морају да имају нормализован живот. Имамо искуства из 2014. године, све што смо могли да научимо, научили смо, донели нове законе и сада све ново градимо другачије“, рекла је она.

 

Михајловићева је подсетила да је срушени мост код Љубовије изграђен 1973. и додала да се сви државни мостови подједнако одржавају, као и да држава помаже реконструкцију и одржавање и локалних путева.

 

„Када локална самоуправа не може сама, држава помаже заједно са „Путевима Србије“. И ове поправке ће се радити из буџета Србије. Моја порука грађанима је да не брину, да смо ту и да радимо заједно, поправићемо све“, закључила је она.