RSS

You are here

Михајловићева: Поред здравствене, економска криза, сви који могу треба да раде

“Ниједно градилиште у Србији није затворено и на данашњи дан 5.700 радника ради само на великим инфраструктурним пројектима. Важно је да учинимо све да останемо незаражени и да сви који могу раде, јер је то питање опстанка економије”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи, рекла да све државе света, па и Србија, трпе и економске последице пандемије корона вируса.

 

“Криза неће трајати само ове године. И наредна ће економски бити изазовна и зато је важно да сви који могу раде. Према проценама Светске банке и ММФ-а, Србија као мала земља са еластичном економијом имаће најмањи пад БДП-а. За нас је важно да нико од кредитора није одустао и да покрећемо нове инфраструктурне пројекте, као што је изградња ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, за који ове године расписујемо тендер”, рекла је она.

 

Михајловићева је подсетила да, ако смо одговорни и примењујемо све мере опреза и заштите, можемо сачувати своје и здравље других, што је важно и због економије.