RSS

You are here

Михајловићева: Посао за српске грађевинске фирме на Куби

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с амбасадором Кубе у Београду Густавом Тристом дел Тодом, са којим је разговарала о могућностима сарадње две земље у области грађевинарства.

 

„Србија и Куба имају одличне политичке односе, нема разлога да и на економском нивоу не развијамо сарадњу. Добро дошли у министарство које води комплетно грађевинарство у Србији – пројектовање и изградњу, као и производњу грађевинских материјала по међународним стандардима“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је истакла да српске грађевинске компаније имају искуство и знање, предложивши да министарства грађевинарства две земље потпишу споразум о сарадњи, чиме би се створио државни оквир за реализацију инфраструктурних пројеката.

 

„Грађевинарство је једна од веома отворених области за сарадњу. Српске фирме данас су оспособљене за рад како у нискоградњи, тако и у високоградњи. Ако желимо да урадимо нешто добро за наше земље, треба да се повезујемо и добре политичке односе пренесемо и у економију“, рекла је она.

 

Амбасадор Густаво Триста дел Тодо похвалио је српске грађевинске фирме, рекавши да постоји велика заинтересованост Кубе да се добра сарадња из времена СФРЈ унапреди.

 

„У Хавани и данас постоје објекти које су градиле српске компаније. Изградили смо поверење и било би од великог значаја да потпишемо споразум о сарадњи два министарства како бисмо ту сарадњу продубили, на добробит обе земље“, рекао је он.

 

Потпредседница Михајловић је амбасадору Кубе на крају поклонила пиротски ћилим, ручни рад наших жена са села. Ове поклоне потпредседница традиционално дарује страним званичницима у склопу иницијативе „Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима“, коју Координационо тело за родну равноправност реализује у сарадњи са Етно-мрежом и НАЛЕД-ом.