RSS

You are here

Михајловићева потписала меморандуме о сарадњи у области грађевинарства и ваздушног саобраћаја са Казахстаном

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је у Казахстану два меморандума о сарадњи са том земљом, који ће омогућити унапређење сарадње Србије и Казахстана у области грађевинарства и ваздушног саобраћаја.

 

Михајловићева је, у присуству председника Србије Александра Вучића и премијера Казахстана Бакитџана Сагинтајева, потписала Меморандум о сарадњи и размени искустава у области грађевинарства и Меморандум о разумевању у области ваздушног саобраћаја између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Министарства за инвестиције и развој Републике Казахстан.

 

“Меморандум у области ваздушног саобраћаја је подстицај бољем повезивању наше две земље, што је уједно и услов да трговинско-економску сарадњу подигнемо на виши ниво. Потписани меморандум је важан јер даје могућност договарања комерцијалних аранжмана поделе кода између авио-превозника и ствара предуслове за успостављање директних летова ако за то постоји интерес авио-компанија”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе додаје да је потписивање Меморандума о сарадњи у грађевинарству важно због размене искустава у овој области.

 

“Казахстан, као и Србија, има програм стамбене изградње, а такође је и важан коридор у оквиру глобалне кинеске иницијативе “Један појас, један пут”, који је подстицај развоју инфраструктуре. Сарадња наших инжењера и учешће грађевинских фирми у великим пројектима важни су не само за српско грађевинарство, већ и за укупне економске односе две земље”, навела је Михајловићева.