RSS

You are here

Михајловићева потписала споразум о сарадњи Србије и Мађарске у области инфраструктуре

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је данас у Будимпешти Оквирни споразум о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктурних пројеката између влада Србије и Мађарске.

 

Споразум с мађарским министром спољних послова и трговине Петером Сијартом Михајловићева је потписала у оквиру заједничке седнице влада Србије и Мађарске, која се одржава данас у Будимпешти, а потписивању су присуствовали премијери две земље, Ана Брнабић и Виктор Орбан.

 

“Србија и Мађарска већ успешно сарађују  на спровођењу важних инфраструктурних пројеката, међу којима је највећи и најважнији пројекат модернизације пруге Београд-Будимпешта. Оквирни споразум предвиђа додатне механизме координације, како бисмо наставили да унапређујемо нашу сарадњу и да заједно радимо на новим пројектима“, рекла је потпредседница Владе.

 

Циљ оквирног споразума је унапређење сарадње Србије и Мађарске у области инфраструктуре, пре свега у области управљања водом за пиће и отпадним водама, транспортa и одрживe мобилности, управљањa чврстим отпадом, санацији и рекултивацији, заштити животне средине и енергетици.

 

Споразум ће се реализовати кроз развој и извођење инфраструктурних пројеката, припрему студија, техничку помоћ стручњака за усавршавање државних службеника, као и друге видове сарадње у области инфраструктуре.