RSS

You are here

Михајловићева потписала Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Хонг Конга

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и Ентони Чеунг, секретар за саобраћај и становање у Влади Специјалне административне регије Хонг Конг НР Кине, потписали су данас Споразум о ваздушном саобраћају између Србије и Владе Хонг Конга.

 

Потписивање Споразума ће омогућити закључење код-шер аранжмана домаћег авио-превозника “Ер Србије” са “Етихад Ервејзом” на овој релацији, а тиме и организацију путовања између Београда и Хонг Конга.

 

“Поред потписивања самог Споразума, за нас је важна и размена искустава, посебно у области ваздушног саобраћаја, будући да нам је даљи развој Аеродрома “Никола Тесла” један од приоритета”, рекла је Михајловићева на састанку са делегацијом из Хонг Конга у Влади Србије, пре потписивања споразума.

 

Чеунг је рекао очекује да ће потписивање Споразума о ваздушном саобраћају допринети ближем повезивању Србије и Хонг Конга и јачању економске и културне сарадње.

 

На састанку је било речи о могућностима размене искустава и у другим областима, укључујући становање, железнички и водни саобраћај.

 

Чеунг је упознао Михајловићеву са плановима за будући развој инфраструктуре и транспорта у Хонг Конгу, укључујући и планове за даље проширење међународног аеродрома, чији годишњи капацитет тренутно износи 68 милиона путника и девет милиона тона робе.