RSS

You are here

Михајловићева поводом Светског дана пилота: Хвала вам што сте уз своју земљу кад је најтеже

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, честитала је данас свим пилотима и пилоткињама Светски дан пилота, који се обележава 26. априла.

 

Михајловићева је рекла да су пилоти и пилоткиње такође хероји овог времена и посебно истакла њихову значајну улогу и допринос који су дали у време пандемије вируса COVID-19.

 

“У првим редовима борбе против пандемије корона вируса посебан је допринос свих пилота света. Велику захвалност и честитке упућујем храбрим пилотима и пилоткињама “Ер Србије”, који су у изузетно сложеним условима и отежаним околностима многе дане и ноћи провели на дугим линијама довозећи преко потребну медицинску помоћ и на тај начин били главна подршка здравственим радницима у борби за животе и здравље људи”, истакла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе подсетила је и да су пилоти имали значајну улогу у бројним хуманитарним летовима, којима је више од 13.000 наших грађана и грађанки враћено у Србију од увођења ванредног стања до данас.

 

“У изазовним и тешким временима, као што је ово време глобалне пандемије корона вируса, важно је да покажемо солидарност, одговорност и бригу једних за друге. Пилоти и пилоткиње наше националне авио-компаније пример су за то и хвала им што су у сваком тренутку били и јесу на висини задатка, борећи се за добро своје земље”, додала је Михајловићева.