RSS

You are here

Михајловићева представила новинарима инфраструктурне догађаје до краја године

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, представила је данас новинарима на радном доручку планове у вези са инфраструктурним пројектима чији се завршетак или почетак реализације планира до краја ове године.

 

У недељу, 15. децембра, код Крушевца ће бити обележен почетак радова на изградњи Моравског коридора, односно ауто-пута Појате-Прељина, који ће директно повезати више од 500.00 људи у централној Србији. 

 

Дан касније, у Палати Србија биће отворена велика мултимедијална изложба на којој ће на иновативан начин бити представљено све што је урађено у области инфраструктуре у Србији у претходном периоду. После свечаног отварања у понедељак, планирано је да изложба током те седмице буде отворена и за грађане.

 

У среду, 18. децембра 2019. године, биће пуштена у саобраћај деоница ауто-пута “Милош Велики” од Сурчина до Обреновца, дужине 17,6 километара. На тај начин, у саобраћају ће бити укупно 120 километара ауто-пута од Сурчина до Прељине.

 

Такође, до краја године планиран је завршетак радова на још два пројекта: реконструкцији деонице Смедеревска Паланка - Велика Плана и завршетак радова на изградњи Ипсилон крака.