RSS

You are here

Михајловићева примила амбасадора САД Кајла Ската у опроштајну посету

Потпредседница Владе Србије проф. др Зорана Михајловић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Ската.

 

Потпредседница Михајловић захвалила је амбасадору Скату на свему што је урадио на побољшању политичких и економских односа Србије и САД.

 

“Сарадња Србије и САД није увек ишла лако и добро, али сте својим радом показали један фер и поштен однос према нашој земљи и нашим грађанима и искрену жељу да помогнете да односи наше две земље буду сваког дана све бољи. Тако данас имамо један другачији, реалнији однос САД према питању Косова, Србија има директан лет за Њујорк и имамо стратешког партнера Владе Србије на изградњи Моравског коридора, америчку компанију „Бехтел“”, навела је Михајловићева.

 

Она је посебно захвалила амбасадору Скату на покретању медијске кампање “Један од вас, ви сте свет”, која је показала шта су се Срби урадили и шта све могу да ураде за свет.

 

Амбасадор Скат је захвалио потпредседници Михајловић и њеном тиму на подршци коју је имао у реализацији бројних пројеката.

“Признајем, биће ми жао што напуштам Србију, али одлазим поносан на све што смо заједно урадили протеклих година и са надом да ће Србија и даље успешно наставити свој пут ка Европској унији. САД цене Србију, поштују грађане Србије и све што сам радио било је усмерено на стварање боље будућности наше две земље”, истакао је Скат, који је изразио наду да ће и у Вашингтону добијати добре вести из Србије. 

 

Потпредседница Михајловић на крају је уручила амбасадору Скату поклон који су израдиле жене са села окупљене у Етно-мрежи, стилизовану српску шајкачу, торбу и везени шал са националним мотивима за супругу.