RSS

You are here

Михајловићева припадницима безбедносних служби: Ви што бринете и чувате Србију, сада је ред са Србија брине о вама!

“Данас у Новом Саду започињемо градњу станова за војнике, полицајце и безбедњаке, за вас који бринете о Србији и чувате нашу земљу, сада је ред да Србија брине о вама. Ово није само нови дом за вас и ваше породице, ово је наш начин да вам кажемо хвала за све што сте чинили и чините за наше грађане и нашу Србију”, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, поводом полагања камена-темељца за станове за припаднике служби безбедности у Новом Саду.  

 

Михајловићева је истакла да је посебно поносна, као ресорна министарка, што станове граде домаће грађевинске компаније и што ће бити коришћени домаћи материјали и производи. 

 

“То је важно за нашу грађевинску индустрију и привреду. А посебно сам поносна што ове станове градимо заједно, радећи једни за друге, постижемо успех и јачамо Србију”, рекла је она. 

 

Ана Брнабић, председница Владе Србије, захвалила је припадницима служби безбедности што стављају своје животе у опасност чувајући животе грађана Србије, и додала да је поред Ниша, Врања, Краљева и Крагујевца, Нови Сад пети град у ком започиње градња ових станова. 

 

“Овај пројекат говори и о томе колики акценат стављамо на грађевинску индустрију и хвала домаћим компанијама које ће станове градити. Захваљујући реформама које спроводимо од 2014. године имамо новца да улажемо у овакве пројекте. Наша политика је политика дела, а не речи”, рекла је она. 

 

Небојша Стефановић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, рекао је да је захваљујући иницијативи председника Вучића покренут пројекат како би се обезбедили станови по повољним ценама за оне који ризикују своје животе штитећи Србију. 

 

“Набавили смо нове униформе, нова возила, повећали плате и сада обезбеђујемо да купите станове по повољним ценама. Хвала вам на свему што сте радили и што ћете радити за своју земљу”, рекао је Стефановић. 

 

Игор Мировић, председник Покрајинске владе, истакао је да се у Новом Саду граде 542 стана за припаднике безбедносних служби, те да се радује што ће ускоро започети градња оваквих станова и у Сремској Митровици. 

 

“То је изузетно важно за развој грађевинске индустрије, али и комплетан привредни развитак земље”, додао је он. 

 

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, изјавио је да ће у овом граду нићи једно модерно насеље са квалитетним становима и условима пријатним за живот. 

 

“У насељу ћемо изградити и обданиште, нову основну школу и атлетски центар. Задовољство нам је што смо као град у прилици да будемо партнер нашој држави у овако важном пројекту”, рекао је он.