RSS

You are here

Михајловићева: Пут Крагујевац-Баточина мора бити завршен у марту 2020. године

 

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са учесницима у пројекту изградње пута Крагујевац-Баточина, који је важан за повезивање Крагујевца са друмским Коридором 10. 

 

“За Министарство је сваки пројекат важан, било да је он мали или велики, јер на тзв. малим пројектима, какав је деоница од пет километара пута, сви треба да покажу да су способни да раде и на много већим пројектима какве ћемо као држава радити у наредном периоду. За нас је завршетак пута Крагујевац-Баточина подједнако важан као и ауто-путеви које градимо и деонице пруга које модернизујемо”, рекла је Михајловићева.

 

Она је рекла да није задовољна ефикасношћу радова и координацијом међу учесницима у пројекту и најавила да ће због тога састанци на којима ће бити провераван напредак убудуће бити одржавани сваке седмице. “Очекујем да инвеститор, извођач и пројектант решавају проблеме, да испоштују договор и да ова деоница буде завршена до краја марта 2020. године”, рекла је Михајловићева.

 

Састанку су присуствовали представници инвеститора, ЈП “Путеви Србије”, извођача “ПЗП Крагујевац”, пројектанта Саобраћајног института ЦИП, као и директор Републичког геодетског завода, Борко Драшковић.