RSS

You are here

Михајловићева: Путеви нас спајају и дају живот

“За Владу Србије и председника Републике Александра Вучића нема малих и великих путева, мање или више значајних, сви путеви су важни јер нас спајају и дају живот. Драго ми је да сам данас у селу Затоње, где смо одржали обећање и реконструисали 22 километра регионалног и локалног пута”, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, у селу Затоње на Сребрном језеру.

 

Михајловићева је данас, заједно са председником општине Велико Градиште Драганом Милићем, посетила село Затоње на Сребрном језеру, где су је мештани срдачно дочекали и приредили културно-уметнички програм.

 

Она је окупљеним мештанима рекла да је све што је обећано у јуну прошле године и испуњено, те да нови путеви доносе наду и живот.

 

“Развијена инфраструктура даје родитељима наду да им деца остану да живе у Србији, а деци даје наду за бољи и квалитетнији живот. Нема нам развоја ако немамо путеве и осталу инфраструктуру. Будите сигурни да ћете и убудуће имати нашу подршку”, рекла је она.

 

Михајловићева је посетила и Велико Градиште и са председником општине обишла реконструисане деонице регионалног пута Рам-Тополовник и локалног пута од Сребрног језера до села Затоње и том приликом рекла да ће се у овом крају радити и брза саобраћајница Пожаревац - Велико Градиште, да је до сада уложено шест милијарди динара у реконструкцију пруга, али и да ће бити уложена око два милиона евра у аеродром Велико Градиште.

 

Михајловићева је од директора “Путева Србије” Зорана Дробњака тражила да се на реконструисаним деоницама поставе сигурносне, заштитне ограде, зарад веће безбедности у саобраћају.

 

Драган Милић рекао је да су ова два реконструисана пута од великог значаја за Велико Градиште, јер ће допринети даљем развоју туризма и повезати источну Србију са Банатом.

 

“Дуго сам у политици, никада нисмо имали овакву сарадњу са Владом Србије. Све што договоримо заједно, ми то и реализујемо. Путеви које смо реконструисали пример су добре праксе одржања обећања. Они су важни за даљи развој туризма, али и пољопривреду, с обзиром да нас повезују с Банатом”, рекао је он.

 

Реконструкција деонице од Рама до Тополовника и деонице од Сребрног језера до села Затоње укупно је коштала 215 милиона динара.