RSS

You are here

Михајловићева: Радови на деоници Сурчин–Обреновац крећу у марту 2017.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, најавила је данас да ће радови на изградњи деонице од Сурчина до Обреновца на Коридору 11 почети у марту 2017. године.

 

Потпредседница Михајловић је, гостујући у емисији "Прави угао" на Радио-телевизији Војводина, истакла да је важно то што овај пројекат има комплетну пројектно-техничку документацију, потписан комерцијални уговор о финансирању, те не постоји ништа што ће одложити изградњу.

 

Према њеним речима, следеће године ће бити комплетирана деоница од Обреновца до Прељине, а већ су пуштене у рад деонице Љиг-Прељина и Уб-Лајковац.

 

Говорећи о Коридору 10, Михајловићева је рекла да се о тој траси прича три деценије, а министарство које води је настојало да заврши све што је могло да се завршава.

 

“Није случајно што је претходне две године урађено од 90 до 110 километара путева годишње. Наставили смо оно што су неки радили 20 година", рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Михајловић је указала на то да су неопходна стална улагања и у Аеродром “Никола Тесла” да би се даље развијао, и уједно истакла да је АНТ сада трећи у региону, поред аеродрома у Букурешту и Будимпешти, а који ипак немају такву пројекцију раста.