RSS

You are here

Михајловићева: Радујмо се новим ауто-путевима, доносе бољи живот

“‪Сутра поподне отворићемо нови ауто-пут “Милош Велики”, у дужини од 103 км, што је веома важно за безбедност саобраћаја јер ћемо практично заобићи тзв. магистралу смрти, али значајно је и за нове инвестиције и могућности да се улаже у туризам. Инфраструктура и нови ауто-путеви покретач су привредног развоја. Наша Србија више није иста”, изјавила је јутрос потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Потпредседница Владе рекла је, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а, да су ауто-путеви веома важни за Србију и њене грађане.

 

“Потпуно је неважно да ли је неко започео градњу и да ли неко критикује пројекте. Радујмо се сваком новом километру ауто-пута, јер они значе бољи живот за све нас. Мислим да сви треба да будемо задовољни и срећни што завршавамо пројекте и градимо путеве јер је то важно за грађане Србије”, изјавила је Михајловићева.

 

Она је истакла да је поносна на резултате Министарства, инжењера и радника јер је завршен још један пројекат, а укупно 300 км ауто-путева за четири године.

 

“Србија је транзитна земља, завршетком ауто-путева постајемо незаобилазна рута између истока и запада. Томе у прилог говори и чињеница да су 2014. кроз нашу земљу прошла 34 милиона аутомобила, 2018. 58 милиона, док ове године очекујемо преко 60 милиона возила. Србија је увек била на овом месту, али неки пре нас нису завршавали ауто-путеве”, рекла је она.