RSS

You are here

Михајловићева разговарала с Јуском, отклоњен проблем у градњи моста Љубовија-Братунац

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са министром комуникација и промета у Савету министара БиХ, Исмиром Јуском, о изградњи моста Љубовија-Братунац и постигла договор о решавању проблема који су успоравали овај пројекат.

 

На састанку је договорен динамички план за наставак градње моста, који подразумева да у најкраћем року буду потписани споразуми који ће омогућити да на пролеће наредне године буде расписан јавни позив за изградњу заједничког граничног прелаза.

 

У новембру ће две стране моста бити спојене и остаје нам изградња приступних саобраћајница и заједничког прелаза. Министар ме је уверио да ће јавни позив за изградњу граничног прелаза бити расписан почетком идуће године, како би гранични прелаз могао да буде завршен до краја 2017. године”, рекла је Михајловићева у изјави за новинаре после састанка и најавила да ће у новембру заједно са надлежним министрима из Републике Српске и Савета министара БиХ обићи радове на мосту.

 

Јуско је у прву посету Београду дошао после критика које је Михајловићева упутила 16. септембра Савету министара БиХ због непотписивања споразума који би омогућио грађанима Србије, Републике Српске и БиХ да што пре користе нови мост. “Жао ми је што сам морала да реагујем на градилишту, али је важно да смо се брзо састали и договорили како ћемо убудуће заједнички решавати проблеме”, рекла је Михајловићева.

 

Она је додала да је са министром Јуском разговарала и о другим питањима од значаја за грађане Србије и БиХ, као што су потписивање споразума о одржавању мостова, железничком транспорту и повећању дозвола у друмском транспорту.

 

Јуско је рекао да ће учинити све да се договорени план испоштује и да не буде кашњења у реализацији пројекта Љубовија-Братунац, и најавио да ће већ сутра информисати Савет министара БиХ о закључцима састанка са потпредседницом Михајловић.

“Данас сам имао најконструктивнији састанак у свом мандату. Верујем да нећемо имати проблема ни на једном заједничком пројекту или било којем питању на којем сарађујемо”, рекао је Јуско, који је напоменуо да је надлежна институција у БиХ обезбедила у буџету за 2017. средства за изградњу заједничког граничног прелаза.