RSS

You are here

Михајловићева с амбасадором Бугарске: Заједнички гранични прелаз за брже кретање робе и више инвестиција

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Бугарске у Србији Радком Влајковим, о сарадњи две земље у области транспорта и инфраструктуре. 

 

Михајловићева је рекла да је, уз завршетак актуелних пројеката у друмском и железничком саобраћају, приоритет Владе у области инфраструктуре уклањање нефизичких баријера, што је и важан део “Агенде повезивања” коју земље западног Балкана спроводе уз подршку Европске уније. 

 

“Србија је са свим суседним земљама покренула процес изградње заједничких граничних прелаза или измене споразума, како бисмо скратили чекање робе на границама и читав регион учинили атрактивнијим за инвестиције. То се посебно односи на железницу, где Србија и Бугарска одраније имају потписан споразум, који предвиђа функционисање заједничког граничног прелаза у Димитровграду”, рекла је Михајловићева. 

 

Она је додала да охрабрују и подаци о порасту трговинске размене између две земље, чему доприноси и убрзана модернизација инфраструктуре у Србији. 

 

Влајков је оценио да су политички односи две земље у успону и да је потребно то искористити за још бољу економску сарадњу и повезивање привредника Србије и Бугарске, између осталог и кроз заједничку организацију бизнис форума.