RSS

You are here

Михајловићева с амбасадором Родићем: Унапредићемо сарадњу Србије и Аустрије у области инфраструктурних пројеката

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с новоименованим амбасадором Србије у Аустрији Небојшом Родићем, са којим је разговарала о унапређењу односа и сарадње две земље у области инфраструктурних пројеката.

 

Михајловићева је истакла да су добри политички односи одличан предуслов за успешну сарадњу две земље у областима економије и инфраструктуре, и упознала амбасадора Родића са актуелним и планираним пројектима које Србија реализује у области саобраћаја и инфраструктуре.

 

„Србија је данас политички и економски стабилна земља, отворена за нове инвестиције. Завршавамо Коридор 10, настављамо градњу Коридора 11, реконструишемо српске пруге и градимо железницу, модернизујемо луке и унапређујемо ваздушни саобраћај. С обзиром на посвећен рад и допринос који сте као наш амбасадор у Бакуу дали унапређењу односа са Азербејџаном, верујем да ћемо Вашим постављењем на место амбасадора у Аустрији допринети још бољој сарадњи Србије и Аустрије, јер простора за одличне економске односе има“, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Михајловић честитала је Небојши Родићу постављење за амбасадора Србије у Аустрији и пожелела му срећу и успех у даљем раду.