RSS

You are here

Михајловићева с амбасадором САД и делегацијом „Бехтела“ о градњи Моравског коридора

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором САД Кајлом Скатом и делегацијом америчке компаније „Бехтел“ о пројекту изградње ауто-пута Појате-Прељина.

 

Михајловићева је рекла да је тзв. Моравски коридор пројекат од великог значаја за Србију јер ће повезати Коридор 10 и Коридор 11 кроз подручје у којем живи скоро 500.000 људи и да је интерес Владе да тај ауто-пут што пре почне да се гради.

 

Дејвид Велч, председник „Бехтела“ задужен за међународна питања и односе с владама, рекао је да је компанија свесна значаја развоја инфраструктуре за развој Србије и захвалио потпредседници Владе на посвећености овом пројекту.

 

Амбасадор САД Кајл Скат изразио је подршку даљем напретку пројекта и оценио да би потенцијално учешће америчког инвеститора представљало важан корак у унапређењу односа између две земље.

 

На састанку је речено да су у току измене просторног плана, као и измене пројектне документације за једну од три деонице ауто-пута, због заштите од плављења трасе у зони Западне Мораве.

 

Ауто-пут Појате-Прељина, односно Моравски коридор, дужине 110 километара, повезаће све веће градове и општине у централној Србији - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак.