RSS

You are here

Михајловићева са „Бехтелом“ о изградњи Моравског коридора у Србији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас у Лондону с представницима компанија „Бехтел“ и „Енка“ о изградњи и начину финансирања Моравског коридора, односно ауто-пута од Појата до Прељине, вредног око 800 милиона евра, чиме је завршила дводневну званичну посету Великој Британији.

 

“За Владу Републике Србије важно је да кренемо у реализацију новог коридора, дугог 110 км. Две године радимо на пројектно-техничкој документацији с једном од најбољих светских компанија у овој области. У наредним месецима договорићемо модел финансирања пројекта. Волела бих да у току године кренемо у изградњу, јер је то важно за развој наше земље”, рекла је Михајловићева.

 

Мајкл Вилкинсон, потпредседник и генерални директор „Бехтела“ за Европу, истакао је да је ова компанија веома посвећена пројекту изградње Моравског коридора и захвалио је потпредседници Михајловић на подршци.

 

“Веома смо узбуђени због овог пројекта и надам се да ћемо ове године кренути у изградњу. Наше искуство гарантује да ћемо са пуном посвећеношћу радити по највишим стандардима на изградњи новог ауто-пута у Србији”, рекао је Вилкинсон.

 

Озгар Илан, члан Извршног одбора турске компаније „Енка“, захвалио је Михајловићевој на подршци и посвећености овом пројекту, и додао да су ове две фирме изградиле више од 800 км ауто-путева на Балкану, те да ће пружити најбољи квалитет у реализацији Моравског коридора.

 

Потпредседница Владе Србије потписала је у октобру прошле године Меморандум о разумевању и сарадњи на пројекту изградње Моравског коридора са компанијама „Бехтел“ и „Енка“.