RSS

You are here

Михајловићева са ЦРБЦ: До краја године завршен ауто-пут од Сурчина до Обреновца

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с Џанг Сјаојуеном, директором кинеске компаније ЦРБЦ у Србији, о инфраструктурним пројектима које ова фирма реализује у нашој земљи у сарадњи са Министарством.

 

„Веома смо задовољни сарадњом са компанијом ЦРБЦ, начин на који реализујете пројекат изградње ауто-пута од Сурчина до Обреновца је пример за све и очекујем да радови буду готови до краја ове године. Након успешног састанка на Самиту 16+1 у Дубровнику и потписивања два меморандума, драго нам је да ћемо сарадњу наставити и на изградњи најтеже деонице на Коридору 11 Пожега-Бољаре, као и на изградњи деонице Нови Београд-Сурчин, јер ће нам то омогућити пуно функционисање Коридора 11“, рекла је Михајловићева.

 

Џанг Сјаојуен уверио је потпредседницу Владе да ће ауто-пут од Сурчина до Обреновца бити завршен и пре уговореног рока, и додао да ЦРБЦ интензивно ради како би циљеви договорени у Дубровнику били постигнути.

 

„Припремамо идејно решење за деоницу Пожега-Бољаре, следеће године започињемо изградњу од Новог Београда до Сурчина, а радимо интензивно и на припремним активностима за реконструкцију пруге од Београда до границе с Македнијом“, рекао је он.

 

Саговорници су се сложили и да је изградња брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума од велике важности за Србију.

 

На састанку је било речи о о значају предстојећег самита „Један појас, један пут“ који се наредне недеље одржава у Пекингу и на којем ће уз председника Србије Александра Вучића учешће узети и потпредседница Владе Зорана Михајловић.