RSS

You are here

Михајловићева са деканом Економског факултета: Србија се убрзано развија, јачамо сарадњу две институције

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са деканом Економског факултета у Београду, проф. др Браниславом Боричићем, са којим је разговарала о могућностима сарадње Министарства и факултета. Разговарано је и о личној сарадњи потпредседнице Владе са Економским факултетом, на ком је Михајловићева докторирала 2001. године.

 

Потпредседница Михајловић истакла је да би Влада Србије и Економски факултет требало више да сарађују, јер су Србији потребни стручњаци.

 

„Србија покреће нови инвестициони циклус, у којем инфраструктура заузима највећи део. С тим у вези, сарадња са Економским факултетом, професорима и истакнутим дипломцима нам је изузетно значајна, пре свега у погледу анализе тржишта, студија изводљивости, али и праћења и управљања пројектима, о чему се некада раније није водило рачуна“, рекла је она.

 

Боричић је известио потпредседницу Владе да факултет сваке године унапређује своје студијске програме и да има успешну сарадњу са Лондонском школом економије (LSE

 – London School of Economics), те да је у плану увођење нових програма на факултету како би Србија добила стручњаке образоване по највишим европским и светским стандардима.

 

„Као наш алумниста и доктор економских наука, била би нам част да дате свој допринос квалитету наших студија. С наше стране, желимо да допринесемо развоју Србије и да се укључимо у планирање и спровођење великих пројеката које Министарство и Влада реализују“, рекао је Боричић.