RSS

You are here

Михајловићева са делегацијом “Алстома” o изградњи београдског метроа

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с делегацијом француске компаније “Алстом” о реализацији пројекта изградње београдског метроа.

 

“Изградња београдског метроа важна је не само за Београд, већ је то пројекат од националног значаја, због чега је за праћење његове реализације формирана радна група Владе. Кроз овај пројекат очекујемо да унапредимо саобраћај у Београду, као и да компаније које у њему учествују, француске и кинеске, донесу у Србију модерне технологије, које ће задовољити све европске стандарде”, рекла је Михајловићева.

 

На састанку је речено и да ће се у наредном периоду посебно разматрати структура финансирања пројекта, с обзиром на актуелни план да се прво крене у градњу прве и друге линије метроа, а не и треће, како је помињано у јавности.

 

Представници “Алстома” истакли су да је за овако велики пројекат, какав је пројекат „Београдски метро“, важно да се одреди начин на који ће сваки од учесника, у складу са знањем и технологијом којом располаже, учествовати у пројекту и допринети његовој успешној реализацији.

 

Михајловићева је рекла да ће на седници Радне групе за реализацију пројекта изградње београдског метроа у петак бити представљена студија оправданости са генералним пројектом, као и план линија београдског метроа, које је израдила француска компанија “Ежис”.