RSS

You are here

Михајловићева са делегацијом кинеске Ексим банке о финансирању инфраструктурних пројеката из новог инвестиционог циклуса

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом кинеске Ексим банке о финансирању пројеката у транспортној инфраструктури.

 

“Републикa Србије и НР Кинa имају веома добру сарадњу у области инфраструктуре, а Ексим банка је финансијер на неким од највећих пројеката у Србији, укључујући изградњу ауто-пута “Милош Велики”, Обилазницу око Београда и брзу пругу Београд-Будимпешта. Желимо да ту сарадњу наставимо и на пројектима које планирамо да реализујемо у оквиру новог инвестиционог циклуса”, рекла је Михајловићева.

 

На састанку је, између осталог, разговарано о пројектима изградње Фрушкогорског коридора, деонице ауто-пута “Милош Велики” од Новог Београда до Сурчина, брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац и реконструкцији и модернизацији пруге Београд-Ниш.

 

Заменик директора Одељења за државне кредите кинеске Ексим банке, Џу Јинг, захвалио  је потпредседници Владе на подршци пројектима које финансира ова банка и истакао да постоји спремност за наставак успешне сарадње у области транспортне инфраструктуре.