RSS

You are here

Михајловићева са делегацијом РЖД-а о изградњи новог диспечерског центра

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом компаније “РЖД интернешенел” о завршетку преосталих пројеката из руског кредита за модернизацију железнице и новом пројекту изградње диспечерског центра на железници.

 

Михајловићева је захвалила компанији РЖД на успешној сарадњи на до сада реализованим пројектима и нагласила да је један од циљева у оквиру модернизације железнице изградња новог диспечерског центра, који ће омогућити да се саобраћај на реконструисаним и модернизованим пругама одвија максимално ефикасно.

 

“Као земља која се стратешки определила за огромна улагања у железничку инфраструктуру, желимо да Србија добије диспечерски центар који ће технолошки бити потпуно модеран и који ће донети нове функције у односу на систем који сада имамо”, рекла је Михајловићева.

 

Први заменик генералног директора компаније “РЖД интернешенел” у Србији, Мансурбек Султанов, известио је потпредседницу Владе о актуелној динамици радова на изградњи деонице брзе пруге Београд-Будимпешта, од Старе Пазове до Новог Сада.

 

“Свесни смо да је овај пројекат приоритет у развоју српске железнице и потпуно смо посвећени његовој реализацији”, рекао је Султанов.