RSS

You are here

Михајловићева са директором ЦРБЦ: Врло брзо комерцијални уговор за деоницу Нови Београд-Сурчин

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и генерални директор компаније “Чајна роуд енд бриџ корпорејшен” (ЦРБЦ), Ду Феј, разговарали су данас о текућим и планираним пројектима које ова кинеска компанија реализује у Србији.

 

“Хвала на озбиљности и одговорности са којом компанија ЦРБЦ приступа свим пројектима у Србији и очекујемо да тако буде и на пројектима које планирамо да реализујемо у наредном периоду. За нас су сви пројекти за које смо у последњих неколико месеци потписали споразуме са компанијом ЦРБЦ веома важни, и деонице  Нови Београд - Сурчин и Пожега-Бољаре на Коридору 11, као и реконструкција пруге Београд-Ниш-Прешево”, рекла је Михајловићева.

 

Генерални директор ЦРБЦ, Ду Феј, информисао је потпредседницу Владе да ће радови на деоници Сурчин-Обреновац на Коридору 11 бити завршени до краја године, као и да је све спремно за обележавање почетка радова на деоници истог ауто-пута од Прељине до Пожеге.

 

Он је рекао да је ЦРБЦ спреман да у најкраћем року потпише комерцијални уговор за деоницу Нови Београд - Сурчин, као и да би до краја године могли бити припремљени техничка документација и комерцијални уговор за реконструкцију пруге Београд-Ниш-Прешево.

 

На састанку је било речи и о пројектима изградње последње деонице Коридора 11 од Пожеге до Бољара и Фрушкогорског коридора, односно брзе саобраћајнице Нови Сад - Рума.