RSS

You are here

Михајловићева са Хасановим о изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Азербејџана у Србији Елдаром Хасановим о реализацији пројекта изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница. Састанку је присуствовао и директор компаније „Азвирт“ за Европу Мурат Туркоглу.

 

Михајловићева је истакла задовољство што једна од најбољих светских компанија реализује овај важан пројекат.

 

„Наше две државе имају добру сарадњу, захваљујући односима наша два председника. Kомпанијом „Азвирт“ смо веома задовољни и драго нам је што ћемо заједнички реализовати још један важан пројекат. Очекујемо да ускоро почну и радови на изградњи моста преко Саве код Шапца“, истакла је она.

 

Амбасадор Хасанов рекао је да осам година дугу сарадњу са потпредседницом Михајловић и Министарством које води одликују одговорност, дисциплина и транспарентност.

 

„Република Азербејџан је уз вас, имамо сличну историју и обичаје и честитам вам, као држави, на дисциплини и стабилности, што није случај свуда у региону. Kомпанија „Азвирт“ вас неће осрамотити, пратићемо реализацију овог пројекта заједно“, рекао је Хасанов.

 

Вредност комерцијалног уговора је 467,5 милиона евра, а укупна дужина ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница износи 77 километара.