RSS

You are here

Михајловићева са хрватским министром Бутковићем о реконструкцији пруге од Београда до Загреба

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с хрватским министром мора, промета и инфраструктуре Олегом Бутковићем у вези са реконструкцијом железничке пруге од Београда до Загреба.

 

Двоје министара усагласили су оквир протокола о сарадњи на овом пројекту, а договорено је да се у наредних десетак дана поново састану и потпишу овај документ.

 

Михајловићева и Бутковић сагласни су да Србија и Хрватска заједнички аплицирају код Европске уније за новац за реализацију овог пројекта.

 

Пруга од Београда до Загреба дуга је 412 километара и налази се на Коридору 10. На територији Србије планира се реконструкција оба колосека на деоници од Голубинаца до Шида, односно границе са Хрватском, као и модернизација деонице од Руме до Шида. Вредност ових радова износи око 250 милиона евра.

 

Потпредседница Владе Зорана Михајловић заједно са председником Србије Александром Вучићем налази се у дводневној званичној посети Хрватској.