RSS

You are here

Михајловићева са Инжењерском комором Србије: Пуна подршка јачању инжењерске струке

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са председницом Инжењерске коморе Србије (ИКС) Марицом Мијајловић и руководством Коморе о сарадњи Министарства и ИКС на унапређењу инжењерске струке.

 

“Србија улаже милијарде евра у изградњу инфраструктуре и потребно је да инжењерска струка то прати, а управо је Инжењерска комора кључна институција за уређивање и унапређивање струке и континуирану едукацију инжењера. Влада Србије и Министарство су ту као подршка у спровођењу планова Коморе, јер нам је заједнички циљ да инжењерска струка у Србији покаже сву своју снагу и да наши инжењери држе корак са најсавременијим знањима у својој области”, рекла је Михајловићева.

 

Она је навела да је важан задатак новог руководства ИКС отварање Коморе према струци и грађанима и јачање капацитета организације, због враћања надлежности које су Комори привремено биле одузете у време кад ова институција није била у стању да их испуњава.

 

Председница ИКС Марица Мијајловић рекла је да је задатак новог руководства ИКС да Комора што боље и ефикасније испуњава своју улогу, да ради у интересу струке и да покаже да је спремна да јој се предају послови за које треба да буде одговорна.