RSS

You are here

Михајловићева са извођачима радова на обилазници: До краја године у саобраћај пуштамо 7,7 км

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас у кампу ”Путева Србије” састанак са инвеститором, извођачима и подизвођачима радова на тему изградње обилазнице око Београда, деонице од Остружнице до Бубањ потока. Састанку су, између осталих, присуствовали и директор ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак, генерални директор кинеске компаније “Пауер Чајна” у Србији Јанг Бо и економски саветник у амбасади НР Kине у Србији Танг Сјаодонг.

 

Михајловићева је овом приликом изјавила да ће се заједничким радом остварити циљ, а то је да се обилазница заврши у року, од чега ће један део бити готов и пре планираног рока - до краја ове године.

 

“Иако је рок био следеће године, Београд ће до краја ове године добити 7,7 км од моста Остружница до петље Орловача. Сваки километар који завршимо и укључимо у саобраћај важан је за смањење гужви у Београду, јер је то један од ретких европских градова који нема обилазницу, а од 16.000 до 17.000 аутомобила пролази овуда дневно”, рекла је она.

 

Она је додала и да ће у понедељак бити одржан састанак на тему наставка изградње обилазници од Бубањ потока до Панчева.

 

“Ово је тимски рад у коме Министарство и цела држава прате сваки пројекат, јер су важни. Надам се да ћемо заједно са председником Александром Вучићем, који је и обележио почетак радова овде, крајем године пустити деоницу у саобраћај”, рекла је она.

 

Танг Сјаодонг рекао је да важност пројекта превазилази Београд, да је важан за целу Србију и да очекује да ће бити завршен најбрже што може.

 

“Започели смо радове у септембру 2018. и захваљујући подршци потпредседнице све тече по плану и у планираним роковима. Данашњи састанак је наша уобичајена активност и разговарали смо о отвореним питањима и даљем раду”, рекао је Танг.

 

Јанг Бо, у име извођача радова, изразио је захвалност потпредседници Владе на подршци у реализацији овог пројекта.

 

“Улажемо велике напоре да завршимо пројекат. На данашњем састанку, који је организовала потпредседница Михајловић, решили смо више отворених питања. Kао извођач потпуно сам сигуран да ћемо завршити пројекат на време и у најбољем квалитету, у корист грађана Београда и Србије”, рекао је Јанг.

 

Зоран Дробњак рекао је да није лако реализовати овакав пројекат и да је то пројекат број један који мора да се заврши.

 

“Много тешких камиона пролази овуда, изместили смо их са Газеле. Проблема има јер је захтеван посао. Оно што је важно јесте да морају да се испоштују технологија и процедуре, те да се реши експропријација”, рекао је Дробњак.