RSS

You are here

Михајловићева: Са "Коридорима" и "Путевима Србије" у нови инвестициони циклус вредан пет милијарди евра

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић обишла је данас „Коридоре Србије“ и састала се са директорима "Коридора" и "Путева Србије", Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком, са којима је разговарала о новом инвестиционом циклусу вредном пет милијарди евра и инфраструктурним пројектима које ће Србија реализовати.

 

Михајловићева је истакла да ће „Коридори Србије“ наставити да раде и након завршетка њиховог главног посла, а то је изградња Коридора 10.

 

„Србија ће до краја године имати потпуно готов Коридор 10. Ту се не завршава посао за "Коридоре Србије", чека нас нови инвестициони циклус и они ће радити на изградњи Моравског коридора, од Појата до Прељине, Фрушкогорског коридора, као и на изградњи ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина. "Коридори Србије" данас су много боље организовани него пре неколико година“, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе је додала и да ће се наставити процес реформисања „Путева Србије“, с обзиром на то да ће и они бити инвеститори на неколико нових пројеката.

 

„"Путеви Србије" биће инвеститори између осталог на изградњи ауто-пута Београд-Сарајево, као и брзих саобраћајница Шабац-Лозница и Зрењанин-Нови Сад. Циљ реформе, коју радимо заједно са Светском банком, јесте да „Путеви Србије“ буду још боље организовани, али и да имају већи прилив новца неопходан за одржавање свих путева које градимо“, рекла је она.

 

На састанку је било речи о новим пројектима које ће Србија реализовати од следеће године, пре свега наставку изградње Коридора 11 од Прељине до Пожеге, брзе саобраћајице Рума-Шабац-Лозница, „ауто-пута мира“ Ниш-Мердаре-Приштина, Моравског коридора и ауто-пута Београд-Сарајево.

 

Зоран Бабић, директор "Коридора Србије", захвалио је потпредседници Михајловић на посвећеном раду, истакавши да је ово први пут да ресорни министар посети ово предузеће.

 

„Заједничким тимским радом постигли смо добре резултате. Спремно дочекујемо нове инфраструктурне пројекте. Потпредседница је имала прилике да се увери да „Коридоре Србије“ не чини један човек, већ 125 запослених који посвећено раде“, рекао је Бабић.

 

Зоран Дробњак, директор „Путева Србије“, додао је да у августу креће реконструкција ауто-пута од Батроваца до Кузмина, у дужини од 40 км у оба правца, у вредности од 16,5 милиона евра.