RSS

You are here

Михајловићева са новим америчким амбасадором: Србија атрактивна за инвестиције, наставићемо да вам пружамо подршку

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с новоименованим амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији, Ентонијем Годфријем, и са њим разговарала о наставку сарадње две државе.

 

Михајловићева је пожелела добродошлицу новом амбасадору САД, изразивши очекивање да ће досадашња добра сарадња бити настављена и унапређена и у његовом мандату. 

 

“Хвала вам на подршци коју пружате нашој земљи и Влади Србије. Србија се мења и није иста као пре пет година, данас смо економски и политички стабилни, што нам даје могућност да кренемо и у нови инвестициони циклус вредан више од 10 милијарди евра”, рекла је она. 

 

Амбасадор Годрфи честитао је потпредседници Владе и њеном тиму на резултатима које су постигли, истакавши велики значај Министарства за унапређење српске економије. 

 

“Поносан сам на сарадњу наше две земље, посебно када је Дуинг бизнис листа у питању. Србија је дивна земља и заједничком сарадњом треба да покажемо колико је атрактивна за нове инвестиције и улагања. Наставићемо да пружамо подршку Србији на путу реформи и економског просперитета”, рекао је Годфри. 

 

У знак добродошлице, потпредседница Михајловић поклонила је амбасадору Годфрију азбуку у златовезу, рад српских жена са села, које у оквиру иницијативе Координационог тела за родну равноправност, НАЛЕД-а и Етно-мреже “Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима” производе традиционалне српске рукотворине.