RSS

You are here

Михајловићева са „Пауер Чајном“ о обилазници и изградњи метроа у Београду

Наставак изградње обилазнице око Београда и предстојеће учешће делегације Србије, на челу са председником Републике Александром Вучићем, на самиту „Један појас, један пут“ у Пекингу, биле су теме данашњег састанка потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зоране Михајловић, са Жен Лиџијем, замеником генералног директора кинеске компаније „Пауер Чајна рејлвејс“.

 

„Задовољни смо сарадњом са вашом компанијом кад је у питању изградња сектора Б обилазнице око Београда, очекујем да на предстојећем самиту у Пекингу потпишемо меморандум о разумевању за наставак изградње обилазнице, односно сектора Ц од Бубањ потока до Панчева“, рекла је Михајловићева.

 

Она је нагласила да је изградња обилазнице око Београда од огромног значаја не само за главни град, већ за целу Србију, јер ће омогућити повезивање коридора 10 и 11, али и допринети измештању тешког транзитног саобраћаја из центра града, повећању безбедности саобраћаја и смањењу загађења.

 

На састанку је било речи и о пројекту изградње метроа у Београду, за који ће Влада Србије и Министарство грађевинарства пружити пуну подршку.

 

Жен Лиџи истакао је да веома цени поверење и подршку које им пружа српска влада, те да су уверени да оба пројекта могу успешно да реализују, с обзиром на искуство које као компанија поседују.

 

„Не само да смо заинтересовани за ове инфраструктурне пројекте, већ поседујемо сва неопходна знања, искуство и технологију да пројекте изведемо од почетка до краја, од планирања, пројектовања, инвестирања, до грађевинских радова“, рекао је он.